Raport de activitate a Comitetului de Inițiativă pentru Constituirea PCdR(Maoist) la finalul anului 2020

Anul 2020 este anul în care a luat naștere Comitetul nostru de Inițiativă, ce are ca scop organizarea Congresului de constituire a PCdR(Maoist) ce va avea loc în anul în care urmează să pătrundem peste câteva ore. A fost un an tumultos, un an în care lupta dintre cele două linii (cea revoluționară și cea revizionistă) s-a ascuțit mai mult ca niciodată, și, de asemenea, un an în care s-au produs două sciziuni, cea de-a doua ducând la înființarea Comitetului nostru de Inițiativă la data de 31 iulie. Înainte de a vorbi despre momentul înființării și despre evoluția ulterioară, voi face un scurt istoric al perioadei cuprinse între 1 ianuarie și 31 iulie.

Anul 2020 începea promițător pentru PCdR din care cu toții făceam parte la acea vreme. Plenara Comitetului Central din 11 ianuarie dădea semnele unui avânt fără precedent al mișcării noastre. Din păcate însă erau doar niște iluzii. La scurt timp după această Plenară, aripa de dreapta, conservatoare, homofobă a PCdR, care fusese tolerata pana atunci în ciuda faptului ca homofobia și transfobia sunt la fel de fasciste precum rasismul, șovinismul și misoginismul, s-a lansat în acțiuni extrem de agresive îndreptate împotriva persoanelor LGBT din PCdR, precum și împotriva celorlalți susținători LGBT care se aflau în Partid, urmărind efectiv eliminarea acestora pentru a impune oficial pozițiile lor fascistoide. Acest lucru ne-a determinat să luăm măsuri urgente pentru a pune capăt hărțuirii practicate de ei, motiv pentru care am convocat o Plenară extraordinară CC în data de 31 ianuarie, la care am votat cu majoritate absolută interzicerea atacurilor la persoană pe motiv de orientare sexuală. Anumiti membri reprezentând aripa conservatoare au demisionat din PCdR în semn de protest, iar ceilalți homofobi care au rămas au continuat cu și mai mare înverșunare acțiunile dușmănoase împotriva susținătorilor LGBT, unul dintre ei fiind supus unui bullying continuu în luna februarie. De asemenea, ei au trecut la conceperea de planuri împotriva conducerii PCdR care sancționa acțiunile întreprinse de ei, iar în data de 20 martie, în contextul unui conflict apărut în Comitetul Central în urma deciziei de a renunța definitiv la susținerea lui Nicolae Ceaușescu, despre care ne-am convins ca era un revizionist la fel precum ceilalți lideri din Europa de Est aflați sub influența Moscovei, aripa conservatoare împreună cu alți membri care doreau continuarea susținerii lui Ceaușescu au decis să părăsească PCdR și să fondeze un alt partid pe care l-au denumit Partidul Muncitoresc Român (PMR). După această primă sciziune, lucrurile păreau a se fi rezolvat în PCdR, acest partid înregistrând un progres continuu în ciuda răfuielilor care existau între PCdR și PMR. Paginile oficiale de Facebook au înregistrat un avânt fără precedent, iar în plan ideologic am evoluat de asemenea, întrucât am eliminat toate reminescentele revizioniste, precum susținerea lui Nicolae Ceaușescu, Fidel Castro, sau a Ideii Juche și a exponenților acesteia, mai precis Kim Ir Sen și Kim Jong Il. La începutul lunii mai, filiala KFA România constituită în urmă cu 2 ani a fost desființată. Din păcate, acest avânt fără precedent avea să fie stopat în data de 31 iulie. Pe fondul unui conflict avut cu o zi în urmă cu o tovarasa maoistă din altă țară, secretarul general al PCdR a acuzat grupul nostru de ultrastangism și a înfăptuit o lovitură de partid prin care a suprimat Comitetul Central ales democratic și ne-a exclus din partid, iar în zilele următoare a realizat o reconciliere între PCdR și PMR, acesta din urmă fiind absorbit în PCdR.

În primele ore după excluderea noastră, am luat inițiativa constituirii unui nou partid revoluționar, pe baze autentic marxist-leninist-maoiste, pe care urmează să îl denumim Partidul Comunist din România (Maoist). În acest sens, am înființat Comitetul de Inițiativă și am ales funcțiile de conducere în cadrul acestuia. Atunci, ne-am trasat ca sarcină principală organizarea Congresului de constituire ce va avea loc în 2021. Pagina de Facebook Uniunea Tineretului Comunist utilizata și în cadrul activității din PCdR a revenit grupului nostru și, de asemenea, am creat o nouă pagina denumită Partidul Comunist din România – Maoist. În lunile care au urmat, propaganda noastră în mediul online a înregistrat noi victorii, pagina Uniunea Tineretului Comunist ajungând la 8.842 de like-uri în dimineața zilei de 31 decembrie, iar pagina Partidul Comunist din România – Maoist la 698 de like-uri. Grupurile noastre de Facebook s-au dezvoltat la rândul lor, grupul Anti-capitalism Pregătire ideologica ajungând la peste 1.300 de membri, iar grupul Comuniști revoluționari la peste 1.100 de membri. De asemenea, am creat un blog oficial al viitorului partid și am publicat pe el mai multe articole, unele dintre ele noi, iar altele din anii precedenți. Propaganda pe teren a continuat la rândul ei, însă nu a fost suficient de intensă din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, am realizat și distribuit sute de manifeste cu mesajul nostru și, de asemenea, am elaborat și utilizat primele modele de stickere PCdR(Maoist), precum și primele stickere cu mesaje în susținerea comunității LGBT. Organizarea de sesiuni de pregătire ideologică începută încă din august a adus mari succese în ridicarea nivelului ideologic al membrilor. În luna octombrie am realizat și un prim document programatic al formațiunii noastre, mai precis un Manifest al PCdR(Maoist) în care am expus scopurile noastre. În privința numărului de membri, am înregistrat o creștere modestă, dar care ne dă motive să fim optimiști, având în vedere atmosfera reacționara care încă e prezentă în România. O altă mare realizare a noastră a fost campania de boicot a alegerilor parlamentare din România desfășurată în mediul online la începutul lunii decembrie.

Concluzionând, putem afirma că anul 2020 a adus o evoluție atât în privința ridicării nivelului ideologic al fiecăruia dintre noi, cât și în privința demersurilor începute în vederea înființării unui partid comunist autentic, pe baze marxist-leninist-maoiste. Pentru anul care urmează ne propunem să intensificăm studiul ideologic, să finalizăm documentele programatice între care statutul și programul PCdR(Maoist) și să organizam Congresul de constituire precum și primele organizații de masă și, de asemenea, să intensificăm propaganda noastră pe teren, mergând inclusiv în zonele în care nu avem filiale pentru a răspândi mesajul nostru către masele populare. Să pătrundem în anul 2021 cu încredere și cu speranță în viitorul Cauzei noastre Comuniste! Trăiască clasa muncitoare! Trăiască marxism-leninism-maoismul!

Maoist Revolutionary