Cea de-a 65-a aniversare a Victoriei forțelor revoluționare în Războiul de Eliberare a Patriei

Vineri, 27 iulie 2018, se împlinesc 65 de ani de la un moment glorios al luptei poporului coreean împotriva imperialismului american. În urmă cu 65 de ani, Republica Populară Democrată Coreeană, sprijinită activ de URSS-ul condus de tovarășul Stalin şi China condusă de tovarășul Mao, a zdrobit armatele imperialiste occidentale care încercau să cotropească întreaga Peninsulă Coreeană, după ce cotropiseră Sudul Peninsulei în 1945.

După 5 ani de teroare militară în sudul Peninsulei Coreene, perioadă în care slugile imperialismului american au comis acolo orori de neînchipuit, aceste elemente reacționare, nefiind mulțumite de câte crime comiseseră şi dorind să extindă teroarea fascistă şi în Nord, au lansat în zorii zilei de 25 iunie 1950 un atac împotriva Republicii Populare Democrate Coreene. Kim Ir Sen, liderul RPDC, a înfăptuit de urgență o strategie de luptă împotriva forțelor imperialiste, pornind o ofensivă pentru Eliberarea Sudului de sub jugul imperialismului american. În doar o lună şi jumătate de la începerea luptei pentru Eliberarea Patriei, 90% din teritoriul coreean a fost eliberat. Din păcate, situația s-a schimbat negativ în septembrie 1950, când americanii au pornit o ofensivă în care au introdus sute de mii de efective, iar forțele progresiste au fost nevoite să se retragă temporar. Însă datorită strategiei militare bine pusă la punct, și, mai ales, datorită ajutorului venit din partea tovarășului Mao Zedong care a trimis un Corp de Voluntari alcătuit din 1.350.000 de soldați, şi din partea tovarășului Stalin care a trimis 26.000 de efective de luptă, Armata Populară Coreeană a eliberat Nordul complet până la sfârșitul lunii decembrie a anului 1950. Începând din acel moment, frontul s-a stabilizat în jurul Paralelei 38. Toate încercările imperialiştilor americani de a relua ofensiva împotriva Nordului au fost respinse de către forțele revoluționare. Trebuie menționat că, în timpul acestui război cumplit, americanii au ucis peste 1 milion de CIVILI coreeni, utilizând metode dintre cele mai barbare. Civilii coreeni erau împușcați, îngropați de vii, arşi de vii, intoxicați cu gaze sau dezmembrați cu căruțe trase de boi. Femeilor însărcinate le era tăiată burta și ucis fătul. Aceste crime sunt exact LA FEL DE ORIBILE precum cele comise de nazişti, însă presa capitalistă le trece sub tăcere complet. Poporul e educat să îi considere pe americani ca fiind “farul cel mai luminos al democrației”. Noi însă nu vom ezita să îi demascăm pe imperialiştii americani şi să prezentăm poporului adevărata față a Statelor Unite ale Americii, cea de stat cotropitor, agresiv, de imperiu al terorismului.

După respingerea încercărilor disperate ale imperialiştilor americani de a cotropi Nordul, ziua de 27 iulie 1953 a adus Victoria Republicii Populare Democrate Coreene, imperialiştii americani şi lacheii lor văzându-se obligați să-şi recunoască înfrângerea şi să accepte semnarea armistițiului. În seara acelei zile, cerul Phenianului a fost luminat de salve de triumf în cinstea Măreței Victorii a Armatei Populare.

Ziua de 27 iulie 1953 va rămâne în istorie ca fiind ziua în care forțele Binelui au zdrobit forțele Răului, ziua în care forțele revoluționare au zdrobit forțele reacționare conduse de Statele Unite ale Americii, ziua în care imperialismul american a primit o lovitură extrem de puternică sub centură, ziua în care burghezia şi apărătorii capitalismului de pe întreg globul au fost loviți drept în orgoliul lor de exploatatori şi criminali ordinari. Ziua de 27 iulie 1953 a dovedit încă odată justețea afirmației tovarășului Stalin potrivit căreia “Nicio armată nu este invincibilă”. Ziua de 27 iulie 1953 a arătat încă odată că unitatea şi motivația poporului reprezintă factorul decisiv într-un război. Poporul unit şi hotărât poate învinge o armată mult mai mare și mai bine echipată. Poporul coreean, unit şi hotărât, a pus la respect armata imperialistă americană, care avea mult mai multe efective.

Glorie eternă eroilor care au luptat pentru a zdrobi armatele imperialiste cotropitoare! Moarte capitalismului si imperialismului!

Comrade Adrian 1917

(articol din iulie 2018)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top